Salario Mínimo Interprofesional 2012

Salari mínim interprofessional per a l’any 2012

El Reial decret 1888/2011, de 31 de desembre (BOE núm. 315 de 31.12.2010), estableix les quanties del salari mínim interprofessional que regiran des de l’1 de gener fins al 31 de desembre de 2012, i suposen el manteniment de les vigents durant 2011, els valors són els següents:

  • El salari mínim per a qualsevol activitat en l’agricultura, en la indústria i en els serveis, sense distinció de sexe ni edat dels treballadors, queda fixat en 21,38 euros/dia o 641,40 euros/mes, segons estigui fixat per dies o per mesos. Recordem que el Reial decret de l’any 2010 incorporava una novetat conceptual, derivada de la modificació de l’article 26.1 de l’Estatut dels Treballadors i que es tradueix en l’exclusió del salari en espècie de la quantia del salari mínim.
  • La revisió del salari mínim interprofessional no afectarà a l’estructura ni a la quantia dels salaris professionals que vinguessin percebent els treballadors quan el salari, en el seu conjunt i en còmput anual, fossin superiors a aquest salari mínim.

A tal efecte, el salari mínim en còmput anual per a jornada completa és de 8.979,60 euros/any.

La quantia del salari professional dels treballadors eventuals i temporers els serveis dels quals en una mateixa empresa no excedeixin de vint dies, no pot resultar en cap cas inferior a 30,39 euros per jornada legal d’activitat.

D’acord amb l’article 6.5 del Reial decret 1424/1985, d’1 d’agost, el salari mínim dels treballadors de la llar serà de 5,02 euros per hora efectivament treballada.

 
 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s