Salario Mínimo Interprofesional 2012

Salari mínim interprofessional per a l’any 2012

El Reial decret 1888/2011, de 31 de desembre (BOE núm. 315 de 31.12.2010), estableix les quanties del salari mínim interprofessional que regiran des de l’1 de gener fins al 31 de desembre de 2012, i suposen el manteniment de les vigents durant 2011, els valors són els següents:

  • El salari mínim per a qualsevol activitat en l’agricultura, en la indústria i en els serveis, sense distinció de sexe ni edat dels treballadors, queda fixat en 21,38 euros/dia o 641,40 euros/mes, segons estigui fixat per dies o per mesos. Recordem que el Reial decret de l’any 2010 incorporava una novetat conceptual, derivada de la modificació de l’article 26.1 de l’Estatut dels Treballadors i que es tradueix en l’exclusió del salari en espècie de la quantia del salari mínim.
  • La revisió del salari mínim interprofessional no afectarà a l’estructura ni a la quantia dels salaris professionals que vinguessin percebent els treballadors quan el salari, en el seu conjunt i en còmput anual, fossin superiors a aquest salari mínim.

A tal efecte, el salari mínim en còmput anual per a jornada completa és de 8.979,60 euros/any.

La quantia del salari professional dels treballadors eventuals i temporers els serveis dels quals en una mateixa empresa no excedeixin de vint dies, no pot resultar en cap cas inferior a 30,39 euros per jornada legal d’activitat.

D’acord amb l’article 6.5 del Reial decret 1424/1985, d’1 d’agost, el salari mínim dels treballadors de la llar serà de 5,02 euros per hora efectivament treballada.

 
 
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s